RTC-BREDA

BADMINTON JEUGDSELECTIE MIDDEN- EN WEST-BRABANT


* KIES ALTIJD VOOR EEN DEGELIJK EN DOOR BADMINTON NEDERLAND, ERKEND TRAININGSCENTRUM.
* KIES ALTIJD VOOR EEN OFFICEEL GECERTIFICEERD CENTRUM, MET SL3 TRAINERS MET EEN VOG-VERKLARING.

Laatste Nieuws

* RTC-BREDA STOPT MET HAAR TRAININGSACTIVITEITEN

1-6-2020

 

Op 6 mei j.l. zou de laatste training van RTC-Breda zijn geweest van het seizoen 2019-2020. Helaas heeft het coronavirus ‘veel roet in het eten’ gegooid, maar deze periode kon nu wel goed gebruikt worden om het afgelopen seizoen te evalueren en alles eens goed op een rijtje te zetten. Als algemeen manager, heeft Hans Emmerik een evaluatierapport en analyse gemaakt en is goed nagedacht over hoe nu verder. Het eindresultaat was niet erg hoopgevend.

 

Sinds de oprichting in 2007 steunt de organisatie van RTC-Breda op 5 essentiële peilers:

 

1.     Voldoende aanbod deelnemers van diverse verenigingen.

2.     Gekwalificeerde en gecertificeerde trainersstaf.

3.     Een algemeen manager tbv. organisatie / financiën / communicatie / website etc.

4.     Geschikte locatie met de nodige faciliteiten.

5.     Goede samenwerking met Badminton Nederland o.a. certificering**.

 

In de punten 1, 2 en 3 kon in de nabije toekomst niet in voldoende mate worden voorzien, waardoor de continuïteit van het trainingscentrum, met Selectietrainingen

en de Badmintonschool, niet meer kon worden gegarandeerd. O.a. door het tegenvallend aantal deelnemers m.n. bij de badmintonschool en de daarbij begrootte ouderbijdragen, is een behoorlijk financieel tekort op de begroting ontstaan. Het rapport is uitvoerig besproken met hoofdtrainer Frans Neelis en is ook, via een ‘on-line meeting’, overleg gepleegd met Badminton Nederland.

 

Door de combinatie van factoren is de conclusie nu, dat RTC-Breda helaas, na 13 succesvolle seizoenen, stopt met haar badmintonactiviteiten.

Van de eerder geïnformeerde trainers en ouders van deelnemers, zijn vele reacties ontvangen van ‘erg jammer’ en met een bedankje voor de fijne en resultaatgerichte trainingen en blijken van begrip voor het genomen besluit. Door de inzet van de trainers en het geven van de juiste trainingen, zijn in de afgelopen jaren zo’n 200 kinderen naar een hoger spelniveau gebracht en kon een redelijk aantal talentvolle kinderen doorgroeien naar de nationale selectie.

 

Hierbij willen wij ouders/kinderen, de verenigingen die kinderen hebben aangemeld en Badminton Nederland, bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking. En niet te vergeten de trainersstaf en met name wordt Frans Neelis bedankt, die vanaf het begin hoofdtrainer is geweest en dit geldt ook in het bijzonder voor Hans Portier, die in een ca. 50-jarige periode als jeugdtrainer, ook 13 jaar selectietrainer en de laatste jaren trainer van de badmintonschool is geweest.

 

 

Hans Emmerik sluit hiermee zijn 37 jarige periode af van diverse badmintonactiviteiten op bestuurlijk vlak, maar wil nog wel betrokken blijven bij de ontwikkelingen van het nieuw te bouwen Talentencentrum, i.o.m. de gemeente Breda en Badminton Nederland. De Zomeravondbadminton wil hij wel zo lang mogelijk blijven organiseren.

Subcategorieën

  • Laatste aanpassing website:
    zaterdag 25 juli 2020.

Copyright © 2015. All Rights Reserved.