RTC-BREDA

BADMINTON JEUGDSELECTIE MIDDEN- EN WEST-BRABANT


* KIES ALTIJD VOOR EEN DEGELIJK EN DOOR BADMINTON NEDERLAND, ERKEND TRAININGSCENTRUM.
* KIES ALTIJD VOOR EEN OFFICEEL GECERTIFICEERD CENTRUM, MET SL3 TRAINERS MET EEN VOG-VERKLARING.

* Wethouder Sportzaken Breda bezoekt centrale jeugdtraining RTC-Breda

10-1-2020

 

De Wethouder Sportzaken Breda, de heer Daan Quaars en Suzan Swiers, sportzaken Gemeente Breda, hebben op woensdag 8 januari 2020 de jeugdtrainingen van RTC-Breda bezocht. Dit in het kader van het nieuw te bouwen Sportcomplex annex 'Talentencentrum' aan de Terheydenseweg in Breda, ca. 500 meter vanaf het Racketcentrum. Hans Emmerik, alg. manager van RTC-Breda, had hen uitgenodigd om eens te komen kijken naar het grote aantal badmintonners dat actief is in het Racketcentrum, zowel jeugd- als seniorenspelers.

Hans had eerder al schriftelijk gereageerd naar de wethouder, op een krantenbericht over het Talentencentrum, waarin stond vermeld, dat er in de wijk 'Hoge Vucht' bij uitstek geen badminton wordt beoefend en dat men beter in voetbal kon investeren. Om dit statement te weerleggen, had Hans de wethouder uitgenodigd om eens te komen kijken op de woensdagavond. De wethouder was zeer verwonderd over het grote aantal badmintonners in de sporthal en zeker over het gegeven dat er in Breda zo'n 900 a 1000 badmintonners actief deze mooie sport beoefenen en dat ca. 68 teams deelnemen aan de RBB-competitie.

Hans zit al sinds 2016 in een klankbordgroep van de gemeente over het project 'Talencentrum'. De kans is groot dat RTC-Breda ook verhuisd naar het nieuwe Talentencentrum. Ook zijn er al gesprekken geweest met Badminton Nederland om een trainingsgroep op te starten, met een hoger badmintonniveau dan de huidige Badmintonschool, het landelijk RTC met momenteel 4 centra in Nederland. De realisatie van de nieuwbouw staat gepland in 2022. We blijven nauw betrokken bij de verdere plannen en houden u op de hoogte.

 

  • Laatste aanpassing website:
    zaterdag 11 april 2020.

Copyright © 2015. All Rights Reserved.